Kurzy jsou určeny pro zvyšovaní kvalifikace zaměstnanců v konkrétních oblastech problematiky skladištních a potravinových škůdců. Cílem kurzů je nabídnou našim klientům rozšíření jejich znalostí a dovedností v oborech, které jsou klíčové pro jejich podnikání.
Seznam nabízených kurzů:
- Identifikace skladištních a potravinových škůdců
Kurz je určen pro všechny pracovníky, kteří v rámci svého profesního zaměření potřebují umět identifikovat skladištní nebo potravinové škůdce a rozlišit důležité druhy od méně významných. V rámci kurzu se pracovníci seznámí se základy determinace škůdců ze skupiny hmyzu a roztočů. Dále se naučí identifikovat vývojová stádia a základy biologie těchto škůdců.
- Detekce skladištních škůdců podle ISO norem
Odběry vzorků a extrakce škůdců se provádějí z různých důvodů. Nejvýznamnější důvod odběru vzorků je zřejmě prodej/nákup komodit. Zde existuje mnoho faktorů, které ovlivňují, zda budeme nebo nebudeme úspěšní v případném reklamačním řízení při nálezu škůdců. Dobře zvládnuté metody a postupy odběrů vzorků, extrakce škůdců a jejich správná identifikace slouží jako základní dokumentační materiál v případě reklamace a požadavků na náhradu škody. Základní postupy jsou popsány v ISO normách, podle kterých by se mělo vždy v těchto případech postupovat. Téma tohoto kurzu je zaměřeno na seznámení pracovníků s těmito normami, vysvětlení co uvedené postupy a metody zaručují a jaká je jejich úspěšnost.